Makkelijker studeren in het buitenland

Studeren in het buitenland wordt aantrekkelijker.

Wetsvoorstel

Universiteiten en hogescholen kunnen voor studenten die aan een instelling in Nederland en één in het buitenland studeren het collegegeld verlagen of zelfs kwijtschelden. De graad doctor wordt gelijkgesteld aan de PhD-graad die in het buitenland gebruikelijker is en studenten die naar het buitenland willen, kunnen voortaan een beroep doen op het profileringsfonds van hun instelling.

Dat en meer kondigt minister Bussemaker aan in het wetsvoorstel bevordering internationalisering hoger onderwijs. Met het wetsvoorstel ruimt Bussemaker verschillende obstakels op waar je als student tegenaan loopt als je in het buitenland wilt studeren. Op die manier hoopt de minister internationalisering van het hoger onderwijs te stimuleren.